---

Collare D'oro

---
Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
A+ R A-

Az ideális zakó

Legjobb esetben a zakó már első felvételre kényelmes, viselőjét engedi könnyedén mozogni, még ha testhez is simul. Vonalvezetése, divatossága, szép esése kiemeli viselőjét a konfekciót hordók tömegéből. Az ideális zakó sehol nem húz vagy ráncosodik ügyetlenül. A zakó kövesse a mellkas vonalát és hátul, a derékvonal alatt sem lötyög soha.

A zakó szabása, változatai

Klasszikus, enyhén karcsúsított vagy akár teljesen karcsúsított lehet, ízléstől és a napi hangulattól függően. Készülhet egy vagy két sliccel, vagy – a nadrággal ellentétben – akár slicc nélkül is. Manapság legtöbbször egysoros és kétsoros öltönyökkel találkozunk, kétgombos, vagy háromgombos változatban. A kétsoros öltöny a legelegánsabb, a teltebb alkatot karcsúsítja.

Zakó-etikett

Az öltözködési etikettet szem előtt tartó férfiak az alsó gombot mindig nyitva hagyják. Zakóját mindig tartsa begombolva különböző eseményeken, például konferencián, beszélgetés közben, tárgyaláson, hivatalos alkalmakkor, de leüléskor minden esetben gombolja ki! Ez alól a szabály alól egyedül a kétsoros gombolású zakó kivétel.

Anyagösszetétel

A legfinomabb és persze egyben legdrágább anyag a gyapjú, amit használhatnak 100%-os, vagy kasmírral, hernyóselyemmel kevert szálas változatban. A gyapjú legfontosabb értékmérő tulajdonsága a gyapjúszálfinomság: minél finomabb a szál, annál értékesebb a gyapjú. A gyapjúöltönyt bármilyen alkalommal felvehetjük, legyen az üzleti vagy hétköznapi. A gyapjúöltönyökhöz képest a len és pamut árban kedvezőbb és szintén elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, de üzleti megbeszélésekre nem ajánlatos felölteni.

Zakóméret

A zakó ujjának hosszát nagyon egyszerűen ellenőrizhetjük, leengedett kar esetén a kézfej középső részéig érjen. Alacsony férfiak esetében a standard méretnél lehet rövidebb. Divatos viselet az ing ujját kicsit, körülbelül egyujjnyira kilátszódni hagyni a zakó alól, főként ha a gallér és a kézelő mintája eltér egymástól.

Természetesen nem hagyjuk Önt egyedül a döntésben, a próba során nemcsak a mérettel és az anyagválasztással kapcsolatban adunk ötleteket, hanem Öltönyfutáraink stílustanácsadással is szolgálnak. Kínálatunkból kiválaszthatja a megfelelő méretet, mi pedig a szolgáltatás részeként profi szabónk segítségével díjmentesen Önre igazítjuk a kiválasztott öltönyt.

Chadburry ingek

cb b

Stílus kisokos

s k